star_border

Life Challenge:

Fațada europeană Baumit

Fațada unei case este fața acesteia, reflectând stilul și personalitatea unică a ocupanților săi. Prin Baumit Life Challenge, pornim într-o călătorie pentru a dezvălui potențialul bogat al tencuielilor decorative, explorând interacțiunea dinamică a diverselor materiale, texturi, forme și culori. Alăturați-vă nouă în reimaginarea modului în care percepem și utilizăm acest mediu versatil și descoperiți creativitatea fără margini pe care o deține.

zile

ore

minute

secunde

Life Challenge – Competiția

În 2012, Baumit a dezvăluit „Life” - un program de culori revoluționar pentru fațade, cel mai mare din Europa de acest gen. Alimentată de imaginație, măiestrie și o paletă de nuanțe vibrante, această inițiativă a fost elementul declanșator al Baumit Life Challenge.

De la succesul său inaugural la Viena (Austria) în 2014, Baumit Life Challenge a devenit o sărbătoare bienală, onorând cele mai excepționale fațade din Europa. Adunând aproximativ 500 de participanți din toate țările europene afiliate Baumit, evenimentul adună crema arhitecților, investitorilor și partenerilor Baumit. Alăturați-vă nouă în acest omagiu entuziasmant adus excelenței arhitecturale și designului inovator.

Cum sunt selectați câștigătorii

Un grup de 13 experți independenți evaluează peste 300 de proiecte care acoperă toate țările afiliate Baumit. Dintre acestea, primele 6 fațade din fiecare categorie sunt selectate ca „nominalizați” pentru marea ceremonie de premiere. Chiar înainte de eveniment, juriul de experți va acorda câștigătorii definitivi din fiecare categorie, inclusiv râvnitul Life Challenge Award, rezervat pentru apogeul designului de fațadă.

Pe lângă evaluările experților, invităm pe toată lumea să participe la procesul de vot public. Începând cu aproximativ două luni înainte de ceremonia de premiere, aveți ocazia să  votați fațadele preferate, amplificând celebrarea democratică a realizărilor arhitecturale remarcabile.

Șase categorii

Acestea sunt categoriile Baumit Life Challenge.

Istoria Life Challenge

Datorită succesului primei ediții din 2014 de la Viena, Baumit celebrează cele mai bune fațade din Europa la fiecare doi ani.

2022

Baumit Life Challenge Award Winner 2022

Life Challenge Award 2022 a fost acordat galeriei Cukrarna din Ljubljana, Slovenia. Arhitect: Scapelab d.o.o.

2020/21

Baumit Life Challenge Award Winner 2021

Premiul Life Challenge 2021 a fost acordat Muzeului MO din Vilnus (LT). Arhitecți: „Studio Libeskind” și „Do Architects”. Constructor: UAB „Naresta“.

2018

Spanish Baumit Life Challenge Winner 2018 in Bratislava.

Baumit Slovacia a găzduit al treilea eveniment la Filarmonia din Bratislava. Peste 320 de proiecte au fost evaluate de juriul în 2018, iar Spania a fost câștigătoarea marelui premiu.

2016

Robert Schmid at the Baumit Life Challenge price giving ceremony in madrid.

Life Challenge 2016 de la Madrid a atras peste 400 de arhitecți, dezvoltatori și aplicatori din 21 de țări. O fațadă slovacă a luat acasă premiul principal.

2014

Baumit Life Challenge 2014 in Vienna

Primul premiu din Viena, Austria a fost evenimentul de lansare. Un juriu internațional de experți format din 15 arhitecți selectați a acordat o fațadă spaniolă drept câștigător Life Challenge în 2014.

Ai un proiect care iese în evidență?

Dacă dețineți, construiți sau proiectați o clădire cu o fațadă Baumit care are ceea ce este necesar pentru a câștiga la una dintre categorii sau chiar premiul principal, atunci contactați-ne și trimiteți-o pentru următoarea ediție a Life Challenge. Noi așteaptă cu nerăbdare vești de la tine!