Find the perfect color for your facade
Get the app13 membri ai juriului judecă proiectele depuse. Toți câștigătorii vor fi prezentați la evenimentul de acordare a premiilor din mai 2024 la Ljubljana.
Lenka Kavčič este un arhitect, mentor, lector și susținător al arhitecturii de calitate. Ea este specializată în abordări inovatoare ale intervențiilor spațiale și pledează pentru o cultură a locuinței superioare.Ea a fondat Institutul aFRONT, organizatorul Open House Slovenia (OHS). În ultimii zece ani, OHS a fost cel mai mare festival de arhitectură din Slovenia, prezentând cel mai important ghid online al arhitecturii slovene contemporane. Festivalul OHS este beneficiarul celui mai înalt premiu de arhitectură din țară – Medalia Plečnik.
De asemenea, Lenka Kavčič a primit același premiu pentru proiectul Arhitectura jucăușă de introducere a arhitecturii copiilor și medalia de aur a BIO 16 – Bienala de Design Industrial.
Misiunea ei este de a atinge un nivel mai înalt de cultură spațială și standarde arhitecturale, deoarece crede cu fermitate că spațiul ar trebui să fie dedicat oamenilor și că doar prin colaborare putem păstra și crea spații mai bune pentru viitorul nostru.
Kurtul Erkmen s-a născut la Istanbul. După studiile liceale la Liceul Erkek din Istanbul, a început departamentul de arhitectură la Academia de Arte Frumoase din Istanbul în 1978. În 1980, a început să lucreze la TE Construction Limited Company, pe care a fondat-o împreună cu arhitectul Lemi Erkmen și arhitectul Şemi Erkmen. În prezent își continuă activitățile de proiectare la biroul KG Architecture din Bebek, Istanbul, pe care l-a co-fondat în 1990. De asemenea, a fost partener fondator al a două companii de peste mări care operează în România sub numele KGROM din 1999 și în Kazahstan sub numele ErmasKG din 2007, membru al Consiliului de Administrație al Societății pe Acțiuni Yen-Tur și membru al Consiliului de Administrație al Fundației Istanbul pentru Cultură și Artă Viitoare.
Erkmen, care deține diverse premii și lucrări expuse la concursuri de proiecte de arhitectură, participă ca membru al juriului la concursuri de proiecte de arhitectură și ca speaker la diverse evenimente precum paneluri și conferințe. Pe lângă lucrările sale de arhitectură, Kurtul Erkmen a fost lector la Universitatea de Arte Frumoase Mimar Sinan, Departamentul de Arhitectură pentru un semestru la cursurile Proiecte de arhitectură. Și în prezent lucrează ca lector al cursului de Învățământ de bază profesională la Departamentul de Arhitectură a aceleiași universități. El este, de asemenea, președinte fondator al Aura Istanbul (Academia de Studii de Arhitectură și Urbanism din Istanbul) și membru al Consiliului de Administrație al Camerei Arhitecților Liberi din Istanbul.
Igor Grozdanic este un arhitect cu 36 de ani de experiență profesională în urbanism și design arhitectural. Experienta in proiectarea de facilitati complexe in calitate de Director de proiect / Manager de proiect / Arhitect principal / Urbanist - proiectare de spatii multifunctionale / conferinte / comerciale, spitale, penitenciare, birouri si parcuri stiintifice si tehnologice, hoteluri, blocuri de locuinte si apartamente, pregatire a planurilor urbanistice, intocmirea programelor de proiectare si a studiilor de fezabilitate.
Și-a terminat studiile în arhitectură în 1987, primind premiul Jahiel Finci de la Universitatea din Sarajevo – Facultatea de Arhitectură pentru cele mai bune realizări de studiu. Pasionat de design arhitectural, primii săi ani de carieră profesională în biroul de arhitectură și inginerie DOM SPI din Saraievo s-au definit prin participarea la multe concursuri câștigând premii semnificative. Din cauza războiului și-a părăsit țara în 1992 și a lucrat pentru Studio Rondina din Italia. Din 1993 până în 1998 a petrecut cinci ani foarte productivi la HENN Architects din Munchen Germania, lucrând la proiecte foarte complexe și multifuncționale, inclusiv universități, clădiri de laboratoare, facilități de cercetare și dezvoltare, institute științifice, birouri și parcuri industriale. În această perioadă, ca membru al echipei de design HENN, am câștigat mai multe premii ale concursului de design. În 1999, împreună cu partenerul său Sanja Galic, a înființat Studio non-stop în Saraievo, Bosnia și Herțegovina, pornind de peste 25 de ani de experiență de lucru în Saraievo, atât la nivel național, cât și internațional. În această perioadă am proiectat și construit câteva clădiri foarte complexe care modelează zona urbană centrală a Sarajevoi. În același timp, am câștigat mai multe premii la concursuri de urbanism și arhitectură. Am fost distinși cu Premiul Collegium Artisticum Grand Prix de trei ori pentru cele mai bune clădiri proiectate și construite în anii respectivi. A fost membru al Primarului Orașului Consultativ din Sarajevo din 2006 până în 2010 și membru al Comitetului Consultativ pentru Planul Teritorial Cantonul Sarajevo din 2002 până în 2006. În prezent, este co-fondator și partener în biroul de arhitectură Studio nonstop, acționând ca director general.
Dr. Alexander Gutzmer este autor și cercetător cu accent pe arhitectură și urbanism. Timp de zece ani, a fost redactor-șef al revistei germane de arhitectură Baumeister. În calitate de director editorial al editurii Callwey, a fost responsabil și pentru celelalte titluri ale companiei, inclusiv Topos, Revista Internațională de Design Urban. În prezent, Alexander este director de comunicare și marketing la dezvoltatorul imobiliar Euroboden.
Alexander este, de asemenea, profesor pentru media și comunicare la Universitatea Quadriga, Berlin. În 2019, a fost lector invitat la Universitatea Humboldt din Berlin, iar din 2017 până în 2018, profesor invitat la Școala de afaceri mexicană Tecnológico de Monterrey.
Cea mai recentă carte a sa „Grenze aller Grenzen” investighează peisajul cultural de la granița dintre Mexic și SUA. De asemenea, a publicat cărți despre relația dintre mărci și oraș în vremurile digitalizării, sau despre arhitectura stadioanelor de fotbal și a aeroporturilor.
Roger Kostarczyk a terminat Universitatea Tehnică din Gdańsk și s-a alăturat firmei de arhitectură de familie AKO ARCHITEKCI, unde a ocupat o funcție de CEO în 2015. În 2017, a pregătit o tranziție a companiei către tehnologia de proiectare BIM.
A fost implicat în numeroase proiecte în Polonia, precum și la Londra, Dublin și Bergen. Principalul accent al firmei de arhitectură furnizat de Roger Kostarczyk este pus pe designul de ospitalitate (hoteluri și stațiuni hoteliere), precum și proiecte concepute în context istoric sau strict sub protecția biroului de conservare a monumentelor istorice. Lucrările de design Roger Kostarczyk provin din analiza profundă a împrejurimilor pentru a se potrivi și îmbogăți cartierul proiectului. Rezultatul este ceea ce Roger numește „arhitectură contextuală”. Această abordare se reflectă în numeroase realizări.
Bogdan-Constantin Neagu s-a născut în 1974 la București. A absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” în 1998 și în 2003 și-a înființat propriul studio de arhitectură NBC ARHITECT care a fost selectat printre primii 50 de arhitecți din România de Banca de Informații de Construcții, Arhitectură și Urbanism, „Ion Mincu”. ” Universitatea de Arhitectură și Urbanism și Revista Business Week.
Avându-l pe Bogdan-Constantin Neagu ca arhitect de frunte, în peste 20 de ani de activitate, proiectele NBC ARHITECT au fost nominalizate la majoritatea secțiunilor anuale și bienale ale concursului de arhitectură: arhitectura clădirilor, reutilizare, reabilitare, restaurare, design interior, design obiect și urbanism. În consecință, este una dintre puținele firme de arhitectură care au realizat acest lucru din România.
A participat cu succes la numeroase concursuri naționale și internaționale.
Studiile la Brno, Brighton și Viena i-au permis lui Samuel Netočný să acopere întreaga lărgime a domeniului arhitecturii. Universitatea din Brno se concentrează pe partea tehnică a clădirii. Școala din Brighton deschide gândirea conceptuală, iar Academia de Arte Frumoase din Viena încearcă să plaseze arhitectura într-un context politic, economic și social mai larg. Pe lângă studiile lor, împreună cu prietenul și colegul Vojtěch Jemelka, ei formulează un manifest de program pentru localism și cercetarea arhitecturii vernaculare sub eticheta KKKD (Conceptul de peisaj al patrimoniului cultural). Ei preferă o viziune pragmatică-romantică și se concentrează pe căutarea principiilor funcționale ale arhitecturii fără arhitecți. Ei consideră că calitatea estetică a acestor clădiri este creată de alegerea intenționată a detaliilor de construcție, amplasarea sensibilă a clădirii în raport cu condițiile naturale și utilizarea cunoștințelor moștenite de-a lungul generațiilor. Alături de aceasta, ele completează peisajul cu mici obiecte sacre.
Samuel Netočný abordează clientul individual și site-ul cu umilință. Se străduiește pentru o arhitectură de calitate care să nu copleșească împrejurimile, ci să le completeze logic. Se străduiește să construiască normal în cel mai larg sens al cuvântului.
Paul Preiss a studiat arhitectura la Universitatea de Tehnologie din Viena cu o pasiune deosebită pentru construcțiile rezidențiale. În 2004, a fondat biroul de arhitectură g.o.y.a. la Viena împreună cu cei doi parteneri ai săi Roman Drbusek și Christoph Janauschek. Influențate de cererea locală de soluții inovatoare în locuințe subvenționate și construcții educaționale și de experiența acumulată de-a lungul anilor, multe proiecte interesante au fost concepute și implementate.
El a putut transmite aceste cunoștințe studenților prin cursuri, de exemplu la Universitatea Tehnică sau la Universitatea de Arte Aplicate din Viena. Atât participarea, cât și rolul de jurat pentru diferite competiții, a devenit o sarcină iubită de-a lungul anilor.
Bruno Rechner lucrează ca arhitect principal la Rechner d.o.o., compania a fost fondată de Predrag Rechner în 1991. Domeniul lor principal de activitate este proiectarea arhitecturală, consultanță, inginerie și design. Proiectele lor au fost expuse și prezentate la expoziții și reviste interne și internaționale, care au fost premiate de cincisprezece ori la diferite premii și evenimente de arhitectură din întreaga lume. Din Singapore, Slovenia, SUA, Turcia, Italia și Spania până în India. Numeroși studenți și arhitecți vizitează realizările companiei pentru formare profesională și studiul arhitecturii contemporane.
Guillermo Reynés este directorul arhitectului și fondatorul GRAS-Reynés Arquitectos, o firmă tânără cu mare proiecție în domeniul arhitecturii și designului urban.
A absolvit arhitectura la Universitatea din Navarra, iar ulterior și-a început cariera profesională colaborând în mai multe studiouri de arhitectură de renume internațional, precum studioul Carlos Ferrater din Barcelona și studioul olandez MVRDV din Rotterdam.
GRAS-REYNÉS ARQUITECTOS își dezvoltă activitatea în principal în Spania, deși cu o prezență internațională în creștere. Activitatea sa acoperă diferite domenii ale arhitecturii, de la construcția de locuințe până la crearea de blocuri multifamiliale, prin hoteluri, clădiri de birouri sau design urban.
În 2008, GRAS a câștigat competiția internațională pentru noul Ecocity din Montecorvo (Logroño, Spania). Un punct culminant pentru arhitecții GRAS care au acordat atenție internațională firmei. În 2016, studioul a fost invitat să participe la expoziția „Timp, spațiu, existență” la a 15-a Bienala de Arhitectură de la Veneția. Recent, în 2018, Guillermo a fost distins cu 40 UNDER 40 Europe Design Award, fiind considerat unul dintre cei mai buni 40 de arhitecți emergenti din Europa.
Un alt aspect important în dezvoltarea profesională a lui Guillermo Reynés este cariera sa de lector la numeroase instituții precum Universitatea CEU din Valencia, IAAC (Institutul de Arhitectură Avansată din Barcelona) și Liga de Arhitectură din New York, printre altele.
Arhitectul Radomir Tankov Serafimov s-a născut în 1973 la Sofia. În 1997, a absolvit cu distincție Departamentul de „Clădiri Publice” de la Universitatea de Arhitectură, Inginerie Civilă și Geodezie din Sofia. Din 1998, este partener la „Atelier Serafimov Architects” Ltd., unde lucrează în continuare ca designer șef și manager. Este membru al Uniunii Arhitecților din Bulgaria și al Camerei Arhitecților din Bulgaria.
De la începutul carierei sale, el și-a propus dezvoltarea și creșterea de succes a companiei, îmbrățișând fiecare provocare profesională. Acest lucru a făcut din „Atelierul Arhitecților Serafimov” una dintre cele mai importante companii de design și loiale din țară.
Radomir Serafimov introduce sisteme pentru structurarea și gestionarea proiectelor, construirea și participarea activă la procesul general de proiectare. În cadrul companiei, el îmbină calitățile de arhitect și de director executiv.
În calitate de partener și manager, arhitectul Serafimov participă la concursuri naționale și internaționale, rezultând ca echipa companiei primind numeroase distincții, inclusiv 18 premii „Clădirea Anului”. Printre proiectele premiate se numără spitale, complexe de birouri, clădiri de bănci, centre comerciale, săli de sport, proiecte industriale și de transport, clădiri rezidențiale și multe altele.
O generație mai tânără, partener de birou Stempel Tesař Architects, a avut ocazia să experimenteze arhitectura de top în Țările de Jos în timp ce studia la prestigioasa Universitate din Delft și un stagiu de muncă la renumitul birou de arhitectură al lui Jeanne Dekker. În timpul absolvirii Facultății de Arhitectură din Praga, a fost abordat de profesorul său și de șeful proiectului său de diplomă, Jan Stempel, pentru cooperare. Și aici începe istoria Stempel & Tesař.
Zoltan Peter Molnar a absolvit ca arhitect certificat la Universitatea de Tehnologie din Budapesta în 1993. De-a lungul studiilor sale, a învățat că cunoștințele de inginerie, alături de design, joacă un rol crucial în arhitectură – un principiu subliniat și în educația arhitecturală de la BUT.
De-a lungul carierei sale profesionale de trei decenii, el a menținut o abordare echilibrată pe ambele fronturi. Cu 15 ani dedicați designului arhitectural, urmați de alți 12 ani în consultanță în arhitectură și, în cele din urmă, ultimii 3 ani ca expert revizor, a stat constant de partea clădirilor. El crede că planificarea și execuția conștientă asigură cel mai bun rezultat cu eforturi minime. În timpul muncii zilnice, o înțelegere aprofundată a materialelor utilizate asigură explorarea cât mai deplină a potențialului acestora.
Pe urmele mentorului său, el crede cu fermitate că inovația nu se naște din nimic. Fundamentul unui viitor stabil trebuie construit pe eforturile și realizările predecesorilor. Singura modalitate de a crea valori de durată este prin dezvoltarea continuă și transferul valorilor de bază existente.
În 2020, ca recunoaștere a contribuțiilor sale profesionale remarcabile la dezvoltarea industriei interne a construcțiilor, a primit o laudă din partea ministrului inovării și tehnologiei.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Privacy Policy