star_border

Cele mai frumoase fațade dezvăluite

Aproape 200.000 de voturi de la pasionații de clădiri și arhitectură din toată Europa fau fost colectate pentru a găsi cele mai iubite fațade.

Top 10 Locuințe Unifamiliale

Prezentare generală a primelor 10 case familiale în care toată lumea dorește să locuiască.

Locul 10

STR

Casa este un corp monocromatic, cu un acoperiș asimetric în frontonă, cu o intrare evidențiată cu o parte mai îngustă din grafit. Decuparea zonei terasei a adus lumină în bucătărie și în spațiul de living și detaliile terasei încălzesc întregul. Structura acoperișului a permis separarea zonelor în diverse scopuri: o cameră de zi înaltă, reprezentativă și o zonă rezidențială cu două etaje.

Locul 9

Palm Garden Bielany

Această casă, în ciuda unei dimensiuni destul de mari, a reușit să se încadreze perfect între casele mai mici din zona. Clădirea se contopește în mediul înconjurător, dar în același timp, forma actuală atrage atenția. Fațada elegantă din lemn, completată de tencuială gri închisă și ferestre, contrastează cu fațada luminoasă.

Locul 8

House T

Clădirea a fost așezată armonios în peisaj. Parterul se amestecă în pământul înconjurător pentru a forma o margine curată, în timp ce etajul izbitor se proiectează departe, creând astfel mult spațiu la parter. Pentru a sublinia luminozitatea designului clădirii, a fost aleasă o tencuială pal cu efect metalic.

Locul 7

5 Cubes Kawodrza

Casă unifamilială în Czestochowa, districtul Kawodrza. Impresionează prin utilizarea calculată a materialelor, dând efectul unei forme curate și economice. Apreciat, de asemenea, pentru menținerea scării adecvate a obiectului, datorită aspectului și fragmentării corpului.

Locul 6

Andrej Residence

Locuințe unifamiliale| Macedonia de Nord

Casă modernă într-o zonă liniștită a orașului. O combinație bună de  materiale contemporane, creativitate și o zi în frumoasa curte.

Locul 5

Hintaus

Deși casa este îngustă, cu un singur etaj, discretă și intimă din perspectiva vechii străzi a satului, caracterul ei se schimbă pe măsură ce privești spre curtea din spate - aici clădirea cu cele două etaje eșalonate se deschide într-o grădină extinsă cu vedere la peisajul terasat.

Locul 4

Inscribed Konopiska

Casă unifamilială în Konopiska lângă Częstochowa. Se distinge printr-o iintegrare perfectă a clădirii în împrejurimi și o compoziție interesantă de culoare și structuri pe fațadă. Combinația dintre un acoperiș în două ape și un acoperiș plat și adaptarea clădirii la forma parcelei au fost apreciate de juriul competiției.

Locul 3

G 23rd district

Situată lângă cimitirul Inzersdorf, fațada închisă a acestei case moderne, cubiste, decomandate contrastează clar cu celelalte case din zonă. Designul acestei case reflectă atât gustul proprietarilor, cât și dorința de a utiliza cât mai bine parcela.

Locul 2

Villa Sveti Lovreč

Vilă de lux cu vedere la golful Kvarner, cu piscină și zone mari cu iarbă. Obiectul unește toate gamele de produse Baumit - produse pentru placări, materiale și sisteme termoizolante și produse pentru tencuială internă.

Locul 1

Forest Kuznica

Clădirea este situată în Kuźnica Kiedrzyńska. Sistemul funcțional se bazează pe o comunicare clară care conectează zona de zi și noapte. O formă simplă, variată de acoperișuri înclinate. Vitrarea din partea grădinii permite admirarea pădurii din interiorul casei. Locația a fost inspirația principală pentru crearea acestei locuințe

Top 10 Locuințe Colective

Prezentare generala a primelor 10 proiecte de locuințe colective alese de public.

Locul 10

Vega Street

Un bloc mic și două blocuri rezidențiale mari au fost recent ridicate în cartierul elegant Cottageviertel - cu vedere la întreaga Viena. Aproape toate unitățile se mândresc cu o zonă în aer liber sub formă de logie, balcon sau grădină.

Locul 9

Lipska 4-6-8

Acest complex multifuncțional, care cuprinde trei clădiri, este situat alături de una dintre principalele căi de acces din Cracovia. Cea mai mare unitate orientată spre sud este formată din spații rezidențiale. Secțiunea orientată spre nord a complexului include spații publice, care promovează încorporarea sa perfectă în peisajul orașului.

Locul 8

Urban Pavillons

Pavilioane urbane - structură deschisă în locul dezvoltării blocurilor închise ermetic. Abordarea deliberată a fost luată pentru a evita impresia unui complex pe scară largă. Prin împărțirea proiectului în mai multe case, clar separate, rezultatul este o împletire intimă a clădirilor și grădinilor revitalizate - totul fără a nega prezența sa urbană. O varietate de puncte de vedere și perspective îmbunătățesc modul în care se dezvoltă această dezvoltare.

Locul 7

Czyzewskiego 1

Clădirile aduc o nouă definiție urbană pentru partea post-industrială până acum degradată a orașului. Un motiv vizual principal al proiectului oferă contrast între fațada exterioară monocromatică (inclusiv frontoane poziționate ritmic orientate spre stradă) și fațada interioară a pătratelor, create ca compoziții multicolore de balcoane de diferite dimensiuni globale și streașină.

Locul 6

Mysliwska 66

Corpul clădirii este compus din „straturi” stivuite, a căror înălțime este egală cu 2/3 înălțimea unui etaj. „Straturile” individuale sunt schimbate în raport unul cu celălalt (optic și de fapt), iar ultimul, chiar în partea de sus, se separă de restul. Diviziunea clădirii descrisă se regăsește la clădirile mai mici existente în zonă, în timp ce întreaga clădire anticipează clădirile viitoare, înalte, introduse în zonă printr-un plan de dezvoltare a zonei locale.

Locul 5

Mogilska Tower

Datorită formei sale create cu un „țesut” împrăștiat pe o figură solidă cuboidală simplă, clădirea este un punct „cristalizant” pentru acea zonă, până acum haotică și dezvoltată într-o manieră destul de diversă. Pe măsură ce înălțimea crește, perforarea ritmică (deschiderile ferestrelor cu logii sau balcoane) a „țesutului” este mai mare. O schimbare între deschideri creează o impresie de unitate (coeziune), dar fără impresia de monumentalitate.

Locul 4

GreenCity

Proiectul rezidențial Green City Living se remarcă prin arhitectura sa modernă și atrăgătoare. Balcoanele sunt orientate în direcții diferite pentru a crea o imagine de ansamblu dinamică, oferind în același timp spații mari, plantabile, în conformitate cu conceptul de proiect durabil.

Locul 3

Panorama Center

Clădirea este situată în apropiere de piața orașului și este orientată spre o zonă verde din sud. Compoziția volumului este formată dintr-un miez gri și volume albe care ies din acesta în care sunt plasate activitățile de zi pentru locuitori. Fațada este inspirată de clădirile predominante din zonă, care au fațade rasterizate stricte, astfel încât echipa a optat pentru crearea unui „ritm” cu poziția ferestrelor de aceeași dimensiune și a placării lor negre pozitive și negative. La etajele unu până la patru sunt amplasate două-trei apartamente, iar la ultimul etaj există un apartament care este tratat cu materiale distinctive și umbră de soare, oferind vedere la oraș.

Locul 2

Adriatic City Duplex

Nu departe de centrul orașului Rimini și de zgomotul celebrelor nopți de pe promenada de pe plajă, această casă semidecomandată prezintă o combinație neobișnuită de culori amestecate în forme de bază bine definite.

Locul 1

Residence Catalani Mestre

Așa cum visează fiecare locuitor al orașului, Residence Catalani se ridică într-o zonă verde chiar în interiorul țesăturii urbane. Conceptul de economisire a energiei a clădirii găzduiește 10 apartamente pe 5 niveluri, care combină culori palide și neutre cu design modern și terase largi locuibile.

Top 10 Clădiri nerezidențiale

Prezentare generală a primelor 10 clădiri nerezidențiale votate.

Locul 10

Office building Czestochowa

Clădirea de birouri se află în Częstochowa. Terenul nu are unghiuri drepte iar clădirea se potrivește perfect. Forma modernă corespunde caracterului industrial al districtului. Terasele cu pereti decupați și arcade oferă ușurință - creând impresia clădirii plutind deasupra solului.

Locul 9

Hilton Garden Inn

Acest hotel a fost construit pe locul fostei piețe a orașului, în vecinătatea cazematelor istorice și a Galeriei Noi. Fațadele prezintă benzi orizontale încadrate în tencuială. Vederea asupra Stadtpark și zidului istoric al orașului au fost elemente importante ale designului.

Locul 8

Hotel Puro

Hotelul Puro este situat într-un cartier istoric din Kazimierz din Cracovia. Proiectarea sa respectă restricțiile impuse de legile de conservare al orașului, corpul clădirii completând un bloc din centrul orașului.

Locul 7

School Gostyn

Modul inovator de utilizare a tencuileii pe elevație cu o formă clasică a acoperișului, conferă acestei clădiri un caracter modern într-o formă tradițională. Este un nou mod de a privi arhitectura orașelor provinciale. Interioarele și funcțiile sunt accesibile, transparente și prietenoase.

Locul 6

Class A

O clădire de birouri situată în Czestochowa. Are cinci niveluri supraterane și subterane cu funcție de garaj. Construit ca birouri "open space" cu posibilitatea oricărei amenajări. Apreciat datorită incadrării abile a clădirii în colțul străzii și utilizării adecvate a gradării culorii întunecate și deschise pentru a sublinia anumite trăsături

Locul 5

Seeparkcampus West

Seestadt este unul dintre cele mai mari proiecte de dezvoltare urbană din Europa. Noua clădire de birouri are interioare inteligente, spațiu flexibil utilizabil, construcție mixtă durabilă și zone de recreere verzi. O trăsătură distinctivă este utilizarea copertinelor de umbrelă de soare - controlată de poziția soarelui.

Locul 4

R&D Center Legprzem

Clădirea a fost proiectată ca o clădire de birouri - Centrul de cercetare și dezvoltare al companiei Łęgprzem pentru a implementa soluții inovatoare pentru industria construcțiilor. Forma simplă a clădirii este subordonată funcției principale a clădirii.

Locul 3

Baltic Park Molo

Ideea complexului „Baltic Park Molo” a fost crearea uneia dintre cele mai moderne stațiuni de pe litoral din Polonia. Structura rezultată este o combinație a unei forme moi, organice, echivalentul unei zone de pe litoral cu o structură compactă de clădiri.

Locul 2

The History

Noul hotel confortabil Istoriya, care folosește produse Baumit în fațada sa, este situat într-o zonă plină de viață din Irkutsk.

Locul 1

Leisure-center Atoll Achensee

În sensul său original, cuvântul "atol" se referă la o insulă de corali în formă de inel. Această semnificație a fost preluată de noul complex de agrement, a cărui picătură arhitecturală sau design renal pare să aibă forma unui inel. Întreaga incintă și facilitățile sunt dominate de linia de curbare. Proiectul s-a concentrat puternic pe asigurarea unui concept de energie durabilă.

Top 10 Reabilitări termice

Prezentare generala a primelor 10 proiecte de reabilitare termică.

Locul 10

MZK depot

În urma lucrărilor de reconstrucție la Depozitul MZK, a fost creat un sistem de comunicații închis. Dispune de locuri pentru încărcare rapidă și lentă pentru autobuze electrice, un nou atelier de service și multe altele. În plus, parcarea în aer liber a autobuzelor a fost parțial acoperită și clădirile administrative au fost reconstruite. Combinațiile de culori contrastante utilizate pe fațadele clădirilor din întregul complex subliniază funcția și abordarea ecologică a transportului public.

Locul 9

Weihburg Street 17

O casă rezidențială dezafectată a fost revitalizată și transformată într-un complex rezidențial de 18 apartamente. O mare parte din planul inițial al proprietății a fost păstrat, iar fațadele de la stradă au fost reconstruite și renovate termic, în conformitate cu patrimoniul clădirii.

Locul 8

Kindergarten no. 43

Cum o clădire ar putea schimba perspectiva copilului? Prin Art-Glass. O fațadă frontală albă ca zăpada a fost realizată cu o compoziție mare și abstractă de ferestre. Cadrele viu colorate strălucesc cu energie pozitivă, o calitate atât de obișnuită în rândul copiilor.

Locul 7

Honey Gallery

Modernizarea cuprinzătoare a sistemului de comunicații și a fațadelor clădirilor, împreună cu elemente nou proiectate au readus acest loc la rangul de centru local al întregului cartier.

Locul 6

The Golden Lion

Clădirea cu trei etaje, cu acoperiș plat, a fost construită în 1850. Două etaje suplimentare au fost adăugate la construcție și au fost marcate de o margine largă. Designul peretelui frontal reproduce parțial aspectul istoric și detaliile arhitecturale.

Locul 5

The Old Library UMCS

Clădirea în stil modernist a fost proiectată de T. Witkowski în 1963. Este situată în centrul campusului universitar, fiind un element integrant al amenajării sale. Datorită termo-modernizării profesionale, toate elementele caracteristice clădirii pentru acea perioadă au fost păstrate.

Locul 4

Confucius

Transformarea conturului clădirii din anii '60 într-un centru modern al Institutului Orientului Mijlociu și Îndepărtat și al Institutului Confucius al Universității Jagiellonian din Cracovia. Laitmotivul din proiectul de elevație este o referință la cultura Orientului Mijlociu și Îndepărtat prin jocul de lumină și umbră, prin structurile ferestrelor în formă de evantai.

Locul 3

Ampliación Bioclimática

Renovarea clădirii existente (+60 de ani), cu sistem termoizolant Baumit.

Locul 2

With an eventful history

O istorie plină de 120 de ani: stațiune de sănătate, școală de afaceri, casa pentru copii și grădină. Fosta Käthe-Kollwitz-Heim a căzut în paragină din lipsa turiștilor și a deteriorării datorate umidității. A fost renovat pe baza planurilor originale, de exemplu, contururile din stuc au fost recreate și aplicate din variantă minerală.

Locul 1

M3 project

Casa din 1969 complet renovată într-un singur obiect modern. Pe fațada din față există un joc de ferestre în formă de diamant care sunt acoperite cu jaluzele din lemn adevărat - zada siberiană. Cele 12 jaluzele permit crearea unui număr incredibil de combinații și aspecte diferite pe fațadă.

Top 10 Restaurări monumente

Prezentare generală a primelor 10 proiecte votate din aceasta categorie.

Locul 10

Hotel Pitter

Acest hotel tradițional din inima orașului natal al lui Mozart, Salzburg, a fost modernizat pentru a se încadra în cadrul istoric. Clientul a dorit să utilizeze proiectul de revitalizare, renovare și extindere pentru a moderniza afacerea hotelieră, a-l face mai eficient și a-l îmbunătăți logistic. Mai mult, ideea a fost să readucă hotelul la apogeul său din anii 1960, dându-i încă o dată aerul unui „Grand Hotel”.

Locul 9

Hotel Sowa

În timpul lucrărilor de renovare, detaliile arhitecturale lipsă au fost recreate cu cea mai mare atenție la detalii și a fost realizată folosind materiale BAUMIT. Lucrările de renovare au fost efectuate de compania de renovare și construcții a lui Robert Grylewicz.

Locul 8

Berggasse 35

Acest exemplu de arhitectură Gründerzeit de la sfârșitul secolului al XIX-lea a primit o adaptare atentă și contemporană, cu decorul istoric și designul său interior modern generând un efect general plăcut din punct de vedere estetic.

Locul 7

Die Angewandte

Universitatea de Arte Aplicate  - modernizarea, extinderea și restaurarea generală au creat un campus modern, cu accent pe spațiul din centrul său. Incisiv și îndrăzneț: noul simbol de pe fațada istorică - un „A” roșu.

Locul 6

Regional Museum Kozienice

Renovarea turnului și a dependinței istorice din secolul al XIX-lea la Complexul Palat și Parc din Kozienice. Datorită utilizării soluțiilor tehnice moderne și a metodelor de conservare, ambele structuri au fost aduse la standardele actuale și au fost complet restaurate la splendoarea lor de odinioară. Aspectul urban de bază a fost păstrat, de asemenea.

Locul 5

Radolinscy Palace

Ideea renovării Palatului familiei Radolińscy a fost să păstreze clădirea valoroasă, originală de la mijlocul secolului al XIX-lea, reprezentând stilul arhitecturii neogotice englezești. Aceasta a fost prima renovare majoră a fațadei clădirii de la construcția sa.

Locul 4

Jankowice Palace

Palatul din Jankowice a fost construit în 1803. Scopul restaurării proiectului  a fost de a adapta aspectul funcțional și spațial al clădirii la nevoile unității de învățământ, restaurând și afișând calitățile sale arhitecturale ridicate. 

Locul 3

Gajowicka 195

Renovarea clădirii care - după multe modificări și extinderi anterioare - și-a pierdut forma și calitățile originale. Forma și detaliile clădirii istorice au fost restaurate, în timp ce unele adăugiri anterioare au fost eliminate, unele au fost modificate în formă modernă.

Locul 2

Secession

„Pentru fiecare epocă arta sa și pentru fiecare artă libertatea sa”. În inima Vienei, un exemplu clasic de Art Nouveau s-a trezit cu vigoare reînnoită în timp pentru a marca cel de-al 120-lea jubileu. Lucrări complete de restaurare - luând în considerare cerințele stricte ale patrimoniului istoric.

Locul 1

The Church in Thelma

Este un exemplu unic de biserică rotundă în Siberia de Est și are, de asemenea, un design decorativ original, expresiv și fin, al fațadelor. Decorul fațadei este tipic clasicismului, cu un decor laconic, dar subtil și meticulos desenat.

Top 10 Textura finisajului

Prezentare generală a primelor 10 proiecte alese în aceasta secțiune.

Locul 10

Winery Müller

Deasupra cramei existente, care a fost construită pe deal, a fost ridicat un nou ansamblu de magazin de vinuri și spațiu rezidențial. Nuanțele de roșu vizibile în solul unde a fost extrasă piatra au oferit inspirație pentru schema de culori.

Locul 9

Kindergarten Paradisway

O grădiniță nouă, din două corpuri, cu mult spațiu în interior și în exterior. Simplitatea clădirii este sporită de aspectul individual al lemnului fațadei Baumit HardTop. Tendința de „proiectare și izolare” a fost tradusă cu succes sub formă de decor din lemn - în concordanță cu peisajul local împădurit.

Locul 8

Smooth&Concrete

Smooth & Beton este o casă extrem de elegantă și modernă. Forma, fațada, aspectul camerei și designul interior sunt pur și simplu uimitoare. Tencuiala care imită plăcile de beton și lemnul a fost combinată cu tencuiala albă clasică conferind întregii clădiri un caracter individual.

Locul 7

Kindergarten Lesna Kraina

Clădirea este situată în Charzykowy la Sportowa 1.Este o grădiniță ce se întinde pe o suprafață de 1.015,00 m² și poate găzdui aprox. 100 de copii. Culorile vii aplicate in jurul ferestrelor subliniază destinația clădirii.

Locul 6

White frame Radomsko

O casă unifamilială extinsă cu un singur etaj, într-un oraș lângă Radomsko. Se distinge prin spații mari, difuze. Împărțit în zone, fiecare dintre ele fiind un bloc separat. Acestea sunt conectate printr-un zona interioră.

Locul 5

Huta Baildon

Clădirea este situată în fosta oțelărie Baildon, lângă râul Rawa în formă de L. A servit ca laborator și birou „Wiertła Baildon” S.A. După perioada în care a fost închisă, instalația a fost adaptată pentru destinația de birou și servicii și a fost supusă termo-modernizării.

Locul 4

Gemeindeamt Höflein

Copertina care se extinde în față funcționează cu curtea, foaierul de intrare și spațiul multifuncțional adiacent pentru a sublinia natura deschisă a acestei clădiri, în concordanță cu funcția sa de loc de întâlnire pentru cetățeni și loc de desfășurare pentru diferite evenimente. Rezultatul este o primărie durabilă, modernă, clar structurată, care să răspundă nevoilor comunității cu creștere rapidă.

Locul 3

Bronowicka B.O.A.T

Forma compactă este inspirată de temele marine. Clădirea este formată din 3 etaje supraterane și o parcare subterană și a fost proiectată ca o construcție monolită din beton armat a structurii coloanei și a plăcii, a fost folosit tencuiala Baumit Creative Top.

Locul 2

Dobrego III

Acesta este un complex arhitectural, format din trei clădiri, cu o secțiune sudică descendentă. Fațada orientată spre sud constă din spații rezidențiale, care sunt însoțite de spații publice situate în secțiunea orientată spre nord. În total, ele creează un cartier unit, conectat cu o linie consistentă de balcoane, de-a lungul elevațiilor sale de est și vest.

Locul 1

Vivienda F

Casa oferă intimitate și lumină. Zonele deschise placate cu zăbrele de lemn, oferă un joc de umbre și lumină și conectează interiorul la grădină. În schimb, zonele retrase oferă intimitate totală familiei.