star_border

Membrii juriului

13 membri ai juriului judecă proiectele depuse. Toți câștigătorii vor fi prezentați la evenimentul live online din 22 aprilie 2021


Mauro Bravo is the chairman of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Mauro Bravo

Spania, Președinte

Mauro Bravo (Santiago de Chile, 1973) conduce biroul de arhitectură de la MARMOLBRAVO, alături de Marina del Mármol. Ambii sunt cofondatori ai Estudio UNTERCIO (2006-2015) și Estudio MARMOLBRAVO (din 2015). Bravo este un arhitect licențiat și membru al Colegiului Oficial al Arhitecților din Madrid (COAM), a cărui lucrare a fost distinsă cu opt PRIMELE PREMII în categoria locuințelor colective. Unul dintre proiectele construite ale studioului său, Vallecas47, a primit, de asemenea, premiul Asprima 2013 și Life Challenge 66 pentru cea mai bună fațadă europeană a anului în 2014.
Înainte de a obține o diplomă în arhitectură la ETSAM Universidad Politécnica (Madrid, 2005), Bravo a obținut, de asemenea, o diplomă în Arte Frumoase la Școala de Arte Plastice, Universidad Complutense (Madrid, 1996). După ce și-a apărat proiectul de cercetare în cadrul Departamentului de Idee Grafică de la ETSAM, Bravo a primit Diploma în Studii Avansate în 2011. A lucrat ca profesor de design interior pentru IED din Madrid. De asemenea, Bravo și-a continuat studiile la Universitatea TU Delft (Olanda, 2000-01) și la Politecnico di Milano (Milano, 1995-96).



Richard Černý 

Cehia


Ing. arh. Richard Černý (născut în 1974). 1992 - 1999 Studii la VUT (Colegiul de Tehnologie) Brno - Colegiul de Arhitectură, 1999 - 2000 LOHAN ASSOCIATES (CHICAGO, SUA)

Concursuri, premii onorifice:
1997 Fazanatul castelului Praga, Praga, 1997 scandinav
Centru, Praga, 2002 Reconstrucția pieței inferioare din Opava și a pieței Masaryk din Opava, 2004 Nouă gară de călători în Brno, 2008 Centrul comercial PLAZA Liberec.

Realizări majore:
2006 CENTRUM CHODOV - centru comercial, Praga, 2007 Complex rezidențial PANORAMA în Liberec, 2008 FORUM Liberec, 2012 Residence LIBEREC, 2016 Hotel de munte Kralovka în Janov nad Nisou, 2018 reședință Masarykova în Liberec.

Samuel Delmas is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Samuel Delmas 

Franța

Născut în Aurillac, Franța, în 1977, Samuel Delmas a studiat arhitectura la ENSA Montpellier și la Universitatea din Quebec (Canada). După absolvire în 2001, s-a stabilit la Paris, unde a lucrat ca manager de proiect în mai multe agenții de arhitectură franceze renumite. Și-a înființat propria agenție în 2003, la doar 26 de ani, unde în prezent sunt angajate 23 de persoane.
Opera sa este remarcată și expusă în mod regulat, atât în ​​Franța, cât și la nivel internațional. După ce a câștigat nominalizarea la concursul „40 Under 40” din competiția „Tinerii arhitecți emergenți din Europa” 2012, a câștigat cel mai mare premiu francez „l’Équerre d’Argent” în 2016. A fost, de asemenea, triplu laureat al „prixului” du public d'architecture contemporaine ”în 2012. A fost implicat în numeroase activități paralele: predarea arhitecturii la ENSA Montpellier (2004/2010), membru ales al„ Ordine des Architectes Ile-de-France ”(2007/2013) și vicepreședinte la „Maison de l'Architecture Ile-de-France” (2010/2013).
Scopul muncii sale, în toate proiectele sale, este să prezinte sentiment, sensibilitate și generozitate, prin spații și materialitate.

Bogdan Dziedzic is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Bogdan Dziedzic

Polonia

Absolvent al Facultății de Arhitectură a Universității de Tehnologie din Cracovia (1990), doctor în științe tehnice (1998) și membru al Camerei Arhitecților și al Camerei Inginerilor din Polonia. Un cercetător îndelungat la Facultatea de Arhitectură a Universității de Tehnologie din Cracovia - Institutul de Proiectare a Clădirilor (1990-2019). Organizator de concursuri de arhitectură pentru studenți „Casa visurilor mele”.
A câștigat experiență profesională în timpul stagiilor în studiouri de arhitectură din Franța și Germania și lucrează la proiecte individuale în Polonia și în străinătate. Din 1994 își conduce propriul studio de design. Realizările sale de proiectare includ o serie de clădiri publice, facilități industriale, precum și case rezidențiale multifamiliale și unifamiliale. În prezent, expert în arhitectură și construcții și consultant în multe proiecte de arhitectură.

Bogdan Dziedzic is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Mathias Haack

Germania

Mathias Haack a studiat arhitectura la Universitatea de științe aplicate din München și la Universitatea de Arte din Bremen. Între ambele studii independente, el a obținut o bursă a CIEE, Consiliul pentru schimbul educațional internațional, pentru experiența sa de lucru de Cesar Pelli & Associates în New Haven, Connecticut, SUA.
În timpul și după educație a lucrat în birouri precum Prof. Werner Fauser, Otto Steidle & Partner și a terminat ca manager de proiect în biroul Arata Isozaki din Berlin. Împreună cu Heike Haack Lauerbach a fondat în 1995 biroul de arhitectură din Berlin și ulterior aproape de Karlsruhe în Germania. După activitățile sale educaționale în Münster și Berlin, a predat la Universitatea de Științe Aplicate din Darmstadt.

Photo: Mateja Jordovič Potočnik, Lenka Kavčič is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Lenka Kavčič

Slovenia

Lenka Kavčič este arhitect, mentor, lector și avocat al arhitecturii de calitate. Ea este specializată în abordări inovatoare ale intervențiilor spațiale și pledează pentru o cultură de locuință mai înaltă.
Ea a fondat Institutul aFRONT, organizatorul Open House Slovenia (OHS). În ultimii zece ani, OHS a fost cel mai mare festival de arhitectură din Slovenia, oferind cel mai important ghid online al arhitecturii contemporane slovene. Festivalul OHS primește cel mai înalt premiu de arhitectură din țară - Medalia Plečnik.
Lenka Kavčič a primit, de asemenea, același premiu pentru proiectul Playful Architecture de introducere a arhitecturii în copii și medalia de aur a BIO 16 - Bienala de design industrial.
Misiunea ei este de a atinge un nivel mai înalt de cultură spațială și standarde arhitecturale, deoarece crede cu tărie că spațiul ar trebui să fie dedicat oamenilor și că numai prin colaborare putem păstra și crea spații mai bune pentru viitorul nostru.

Verena Mörkl is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Verena Mörkl

Austria

Verena Moerkl a studiat Arhitectura la Tech. Universitatea din Viena și ETSA Barcelona. În 2003 a fondat SUPERBLOCK împreună cu Christoph Moerkl. În același an au primit bursa Schütte Lihotzky pentru Study Kat. E (Co-locuință în Gründerzeit). În 2011/2013, Verena a fost lector adjunct la Institutul de Planificare Urbană de la Universitatea Tehnică din Viena. A fost membru cu drepturi depline al Consiliului consultativ pentru arhitectură pentru locuințe subvenționate din municipiul Viena din 2016. Din 2012 SUPERBLOCK este unul dintre contractorii „Gebietsbetreuung Stadterneuerung” (Biroul de reînnoire urbană).
SUPERBLOCK lucrează în principal la proiecte de locuințe subvenționate și planificare urbană și a câștigat diferite concursuri de proiectare și planificare urbană în Austria și Germania.

Verena Mörkl is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Sebastian Nagy

Slovacia

Sebastian Nagy s-a născut în 1980, este originar din Nitra. A absolvit Arhitectura la Universitatea Tehnică Slovacă din Bratislava, dar lucrările sale sunt puternic influențate de studiile sale la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm, Suedia și Institutul Berlage din Rotterdam.
A fost câștigătorul concursului internațional de design Concurența Robustness Concrete Design (Suedia). Proiectele sale implementate sunt, de exemplu: casa de apartamente TRIANGOLO (Nitra), casa OTIO (Drážovce) și Vila ATRIO (Bratislava). Sebastian Nagy a fost laureat al prestigiosului premiu Dušan Jurkovič pentru designul casei rezidențiale TRIANGOLO (2008), a primit premiul CE.ZA.AR pentru designul casei OTIO (2011) și a fost nominalizat de două ori pentru Mies van der Rohe premiul TRIANGOLO (2009), OTIO (2013)

Verena Mörkl is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Sergejs Ņikiforovs 

Letonia

A absolvit Universitatea Tehnică din Riga în 1979. Din 1992 - cofondator și partener al companiei din Riga, arhitecți NAMS. În calitate de șef al unei echipe, a dezvoltat diferite tipuri de proiecte în toată Letonia, printre care - renovarea spațiilor Băncii Letoniei din Riga, 2002-2003, clădirea Bisericii Noului Apostolic din Riga, 2000-2004, Jugla Retail Center din Riga, Letonia, 2001-2002, Casa Lettgallia Students Corporation din Riga, 2001-2006, Zona de locuințe rezidențiale Bisumuiza în Riga, 2005-2019, Stația de pompieri în Cesis, Letonia, 2011-2014, Locațiile școlii gratuite Waldorf și facilitățile sportive din Adazi , Letonia, 2008-2016 și altele.
Participarea cu succes la concursuri - ca membru al unei echipe creative, printre care - zona rezidențială din Liepaja, Letonia, 1985, renovarea clădirii Autorității administrației de stat letone din Riga, 1994, zona de agrement Lejastiezumi, Letonia, 1999, zona rezidențială Mezaparks în Riga, Letonia, 2006, turn de observație pe vârful Gaizins - cel mai înalt vârf din Letonia, 2012. Este membru al Asociației Consiliului Arhitecților Letoni.

Nevzat Sayın is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Nevzat Sayın

Turcia

Nevzat Sayın s-a născut în 1954 în Hatay. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Departamentul de Arhitectură în 1978 la Universitatea Ege, unde și-a continuat studiile de masterat în domeniul locuințelor sociale. Până în 1984, și-a continuat pregătirea post-academică prin relația de master-ucenic și după 1986, a plecat în excursii pentru a-și spori cunoștințele și maniera. De atunci a continuat să practice arhitectura lucrând cu diferite birouri.
A fost nominalizat și a primit premii de arhitectură atât în ​​Turcia, cât și în străinătate. În 2004 a fost publicată Düșler Düșünceler İșler [Dreams, Thoughts, Works] și în 2015 O carte despre o clădire. Pe lângă activitatea sa la NSMH, el continuă să predea în diverse școli de arhitectură din Turcia. Este membru fondator și instructor de studio în programul MArch în proiectare arhitecturală de la Universitatea Bilgi. Școlile de vară, conferințele, juriile și atelierele pentru studenții la arhitectură reprezintă o parte importantă a implicării sale în educația arhitecturală. Lucrările sale includ, de asemenea, texte, interviuri, expoziții și publicații despre arhitectură.

Verena Mörkl is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Svetoslav Stanislavov

Bulgaria

Absolvent al Facultății de Arhitectură din UACEG din Sofia, Bulgaria, în 2003. Proiectul său de diplomă este distins cu secțiunea Cea mai bună teză în arhitectura locuințelor de către Uniunea Arhitecților din Bulgaria. În același an, Svetoslav Stanislavov își începe cariera profesională ca partener arhitect într-un studio principal de arhitectură din Varna. În 2012 a fondat propria sa practică de arhitectură - STARH.
De atunci convingerea sa puternică de a stabili design și estetică de înaltă calitate l-a dus la aprecieri locale și internaționale. STARH este laureat în Architecture MasterPrize (fostă APP), Architizer A + Award, IDA Design Awards, A Design Awards, BigSEE. În 2018 a fost nominalizat la Clădirea Anului de către ArchDaily.

Ante Vrban is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Ante Vrban

Croatia


Absolvent al Facultății de Arhitectură din Zagreb, a început să lucreze la vârsta de 19 ani. Astăzi, cu peste 300 de proiecte de lux dezvoltate în întreaga lume, s-a dovedit a fi un arhitect premiat la nivel internațional. În 2020, el este arhitectul principal al pavilionului croat de la Expo Dubai, alături de alte câteva proiecte de lux în următorii doi ani, care sunt rezervate în avans în programul său.
Se știe că proiectele sale au „atmosfera AV”, făcând referire la lumină și reflexii legate de natură și împrejurimi. Foarte implicat la nivel global în sursele alternative naturale de energie, solare, eoliene ... pe care le încorporează în proiectele sale. Moto-ul său este întotdeauna: „trebuie să fim uniți cu natura și să fim conștienți de schimbările climatice de pe planeta noastră”.

Adrian-Emilian Zerva is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Adrian-Emilian Zerva

Romania

A absolvit  Universitatea de Arhitectură „ION MINCU”, București, Licență de masterat în arhitectură și urbanism.

Experienta profesionala :
- 2016 Membru al juriului –Bienale of Architecture - UAR - Residential
- 2018 Curator al Bienalei de Arhitectură UAR - Rezidențiale
- 2019 membru al juriului competiția anuală Arhitectură OAR București
- 2019 membru al juriului pentru Expomondial Dubai 2020 - Participare românească
- Coautor la peste 50 de proiecte realizate, printre care clădire pentru birouri, comerț, case unifamiliale
- Membru al delegației UAR într-o mare REABILITARE A CENTRELOR URBANE din Helsinki, Finlanda, Grecia și Olanda.