star_border

Juriu

13 membri ai juriului vor juriza proiectele depuse. Toți câștigătorii vor fi prezentați la evenimentul de acordare a premiilor din mai 2022.

Guillermo Reynés is the chairman of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Guillermo Reynés Vázquez-Rovira

Spania, Chairman

Guillermo Reynés este directorul arhitectului și fondatorul GRAS-Reynés Arquitectos, o firmă tânără cu mare proiecție în domeniul arhitecturii și designului urban. 
A absolvit arhitectura la Universitatea din Navarra, iar ulterior și-a început cariera profesională colaborând în mai multe studiouri de arhitectură de renume internațional, precum studioul Carlos Ferrater din Barcelona și studioul olandez MVRDV din Rotterdam.

GRAS-REYNÉS ARQUITECTOS își dezvoltă activitatea în principal în Spania, deși cu o prezență internațională în creștere. Activitatea sa acoperă diferite domenii ale arhitecturii, de la construcția de locuințe până la crearea de blocuri multifamiliale, prin hoteluri, clădiri de birouri sau design urban. 
În 2008, GRAS a câștigat competiția internațională pentru noul Ecocity din Montecorvo (Logroño, Spania). Un punct culminant pentru arhitecții GRAS care au acordat atenție internațională firmei. În 2016, studioul a fost invitat să participe la expoziția „Timp, spațiu, existență” la a 15-a Bienala de Arhitectură de la Veneția. Recent, în 2018, Guillermo a fost distins cu 40 UNDER 40 Europe Design Award, fiind considerat unul dintre cei mai buni 40 de arhitecți emergenti din Europa. 
Un alt aspect important în dezvoltarea profesională a lui Guillermo Reynés este cariera sa de lector la numeroase instituții precum Universitatea CEU din Valencia, IAAC (Institutul de Arhitectură Avansată din Barcelona) și Liga de Arhitectură din New York, printre altele. 

Dimitar Ahryanov is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Dimitar Ahryanov

Bulgaria

Arhitectul Dimitar Georgiev Ahryanov s-a născut în 1981 și a crescut la Plovdiv. A absolvit Liceul Academic de Matematică Exemplar Kiril Popov din Plovdiv în 2000. Domnul Ahryanov și-a obținut diploma de master în arhitectură la Universitatea de Arhitectură, Inginerie Civilă și Geodezie din Sofia în 2006. 
Practică din 2006, acumulând o experiență considerabilă în domeniul arhitecturii publice, rezidențiale și industriale.
A lucrat la Municipiul Plovdiv ca arhitect șef al districtului de sud al orașului Plovdiv între 2011 și 2013. Între 2014 și 2019, a lucrat la Municipiul Karlovo ca arhitect șef al orașului Karlovo. Din 2019, este arhitect șef al orașului Plovdiv. În 2020, dl Ahryanov a finalizat un curs de trei ani de studii privind conservarea patrimoniului cultural oferit de Ecole de Chaillot din Franța. Este căsătorit și are doi copii. 

Michał Baryżewski is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe.

Michał Baryżewski

Polonia

Michał Baryżewski este bursier Fulbright în SUA la California State University din Long Beach, SUA, cu mulți ani de practică arhitecturală în birouri de arhitectură americane, cum ar fi Killingsworth Brady Associates în Long Beach, John Wolcott Associates în Culver City, California. Cofondator și coproprietar al biroului de arhitectură Arch-Deco din Gdynia în 1990, unde au fost create proiecte de realizări arhitecturale premiate și publicate în mod repetat în Polonia și în străinătate. Membru al SARP (Asociația Arhitecților Polonezi) și ZPAP (Asociația Artiștilor și Designerilor Polonezi). Câțiva ani a lucrat la Academia de Arte Frumoase din Gdańsk. Campion polonez de squash la Squash Masters Open în 2004 (categoria peste 50). Laureat al multor premii prestigioase:
 
2013 - Premiul SARP de onoare pentru realizarea de-a lungul vieții 
2007 - Premiul ministrului infrastructurii pentru proiectul finalizat al sediului Group Lotos SA din Gdańsk, Polonia 
2005 - Premiul ministrului infrastructurii pentru proiectul finalizat al unui complex de apartamente în Jurata Polonia 
2002 - Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană – Premiul Mies van der Rohe) 
2002 - participare la expoziția poloneză din cadrul UIA Union internationale des architectes 
2000 - nominalizare la Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană – Premiul Mies van der Rohe) 
2000 - Premiul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor pentru un bloc de locuințe în Jurata, Polonia
 

Richard Černý is jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe.

Richard Černý 

Cehia

Ing. arh. Richard Černý (născut în 1974). 1992 - 1999 Studii la VUT (Colegiul de Tehnologie) Brno - Colegiul de Arhitectură, 1999 - 2000 LOHAN ASSOCIATES (CHICAGO, SUA)

Concursuri, premii onorifice:
1997 Fazanatul castelului Praga, Praga, 1997 scandinav
Centru, Praga, 2002 Reconstrucția pieței inferioare din Opava și a pieței Masaryk din Opava, 2004 Nouă gară de călători în Brno, 2008 Centrul comercial PLAZA Liberec.

Realizări majore:
2006 CENTRUM CHODOV - centru comercial, Praga, 2007 Complex rezidențial PANORAMA în Liberec, 2008 FORUM Liberec, 2012 Residence LIBEREC, 2016 Hotel de munte Kralovka în Janov nad Nisou, 2018 reședință Masarykova în Liberec.

Samuel Delmas is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe.

Samuel Delmas 

Franta

Născut în Aurillac, Franța, în 1977, Samuel Delmas a studiat arhitectura la ENSA Montpellier și la Universitatea din Quebec (Canada). După absolvire în 2001, s-a stabilit la Paris, unde a lucrat ca manager de proiect în mai multe agenții de arhitectură franceze renumite. Și-a înființat propria agenție în 2003, la doar 26 de ani, unde în prezent sunt angajate 23 de persoane.
Opera sa este remarcată și expusă în mod regulat, atât în ​​Franța, cât și la nivel internațional. După ce a câștigat nominalizarea la concursul „40 Under 40” din competiția „Tinerii arhitecți emergenți din Europa” 2012, a câștigat cel mai mare premiu francez „l’Équerre d’Argent” în 2016. A fost, de asemenea, triplu laureat al „prixului” du public d'architecture contemporaine ”în 2012. A fost implicat în numeroase activități paralele: predarea arhitecturii la ENSA Montpellier (2004/2010), membru ales al„ Ordine des Architectes Ile-de-France ”(2007/2013) și vicepreședinte la „Maison de l'Architecture Ile-de-France” (2010/2013).
Scopul muncii sale, în toate proiectele sale, este să prezinte sentiment, sensibilitate și generozitate, prin spații și materialitate.

Alexander Gutzmer is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe. (Foto: Ulrike Myrzik)

Alexander Gutzmer

Germania

Dr. Alexander Gutzmer este autor și cercetător cu accent pe arhitectură și urbanism. Timp de zece ani, a fost redactor-șef al revistei germane de arhitectură Baumeister. În calitate de director editorial al editurii Callwey, a fost responsabil și pentru celelalte titluri ale companiei, inclusiv Topos, Revista Internațională de Design Urban. În prezent, Alexander este director de comunicare și marketing la dezvoltatorul imobiliar Euroboden.
Alexander este, de asemenea, profesor pentru media și comunicare la Universitatea Quadriga, Berlin. În 2019, a fost lector invitat la Universitatea Humboldt din Berlin, iar din 2017 până în 2018, profesor invitat la Școala de afaceri mexicană Tecnológico de Monterrey.
Cea mai recentă carte a sa „Grenze aller Grenzen” investighează peisajul cultural de la granița dintre Mexic și SUA. De asemenea, a publicat cărți despre relația dintre mărci și oraș în vremurile digitalizării, sau despre arhitectura stadioanelor de fotbal și a aeroporturilor.

Photo: Mateja Jordovič Potočnik, Lenka Kavčič is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe.

Lenka Kavčič

Slovenia

Lenka Kavčič este arhitect, mentor, lector și avocat al arhitecturii de calitate. Ea este specializată în abordări inovatoare ale intervențiilor spațiale și pledează pentru o cultură de locuință mai înaltă.
Ea a fondat Institutul aFRONT, organizatorul Open House Slovenia (OHS). În ultimii zece ani, OHS a fost cel mai mare festival de arhitectură din Slovenia, oferind cel mai important ghid online al arhitecturii contemporane slovene. Festivalul OHS primește cel mai înalt premiu de arhitectură din țară - Medalia Plečnik.
Lenka Kavčič a primit, de asemenea, același premiu pentru proiectul Playful Architecture de introducere a arhitecturii în copii și medalia de aur a BIO 16 - Bienala de design industrial.
Misiunea ei este de a atinge un nivel mai înalt de cultură spațială și standarde arhitecturale, deoarece crede cu tărie că spațiul ar trebui să fie dedicat oamenilor și că numai prin colaborare putem păstra și crea spații mai bune pentru viitorul nostru.

Verena Mörkl is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe.

Verena Mörkl

Austria

Verena Moerkl a studiat Arhitectura la Tech. Universitatea din Viena și ETSA Barcelona. În 2003 a fondat SUPERBLOCK împreună cu Christoph Moerkl. În același an au primit bursa Schütte Lihotzky pentru Study Kat. E (Co-locuință în Gründerzeit). În 2011/2013, Verena a fost lector adjunct la Institutul de Planificare Urbană de la Universitatea Tehnică din Viena. A fost membru cu drepturi depline al Consiliului consultativ pentru arhitectură pentru locuințe subvenționate din municipiul Viena din 2016. Din 2012 SUPERBLOCK este unul dintre contractorii „Gebietsbetreuung Stadterneuerung” (Biroul de reînnoire urbană).
SUPERBLOCK lucrează în principal la proiecte de locuințe subvenționate și planificare urbană și a câștigat diferite concursuri de proiectare și planificare urbană în Austria și Germania.

Sebastian Nagy is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe.

Sebastian Nagy

Slovacia

Sebastian Nagy s-a născut în 1980, este originar din Nitra. A absolvit Arhitectura la Universitatea Tehnică Slovacă din Bratislava, dar lucrările sale sunt puternic influențate de studiile sale la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm, Suedia și Institutul Berlage din Rotterdam.
A fost câștigătorul concursului internațional de design Concurența Robustness Concrete Design (Suedia). Proiectele sale implementate sunt, de exemplu: casa de apartamente TRIANGOLO (Nitra), casa OTIO (Drážovce) și Vila ATRIO (Bratislava). Sebastian Nagy a fost laureat al prestigiosului premiu Dušan Jurkovič pentru designul casei rezidențiale TRIANGOLO (2008), a primit premiul CE.ZA.AR pentru designul casei OTIO (2011) și a fost nominalizat de două ori pentru Mies van der Rohe premiul TRIANGOLO (2009), OTIO (2013)

Sergejs Ņikiforovs is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe.

Sergejs Ņikiforovs 

Latvia

A absolvit Universitatea Tehnică din Riga în 1979. Din 1992 - cofondator și partener al companiei din Riga, arhitecți NAMS. În calitate de șef al unei echipe, a dezvoltat diferite tipuri de proiecte în toată Letonia, printre care - renovarea spațiilor Băncii Letoniei din Riga, 2002-2003, clădirea Bisericii Noului Apostolic din Riga, 2000-2004, Jugla Retail Center din Riga, Letonia, 2001-2002, Casa Lettgallia Students Corporation din Riga, 2001-2006, Zona de locuințe rezidențiale Bisumuiza în Riga, 2005-2019, Stația de pompieri în Cesis, Letonia, 2011-2014, Locațiile școlii gratuite Waldorf și facilitățile sportive din Adazi , Letonia, 2008-2016 și altele.
Participarea cu succes la concursuri - ca membru al unei echipe creative, printre care - zona rezidențială din Liepaja, Letonia, 1985, renovarea clădirii Autorității administrației de stat letone din Riga, 1994, zona de agrement Lejastiezumi, Letonia, 1999, zona rezidențială Mezaparks în Riga, Letonia, 2006, turn de observație pe vârful Gaizins - cel mai înalt vârf din Letonia, 2012. Este membru al Asociației Consiliului Arhitecților Letoni.

Nevzat Sayın is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe.

Nevzat Sayın

Turcia

Nevzat Sayın s-a născut în 1954 în Hatay. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Departamentul de Arhitectură în 1978 la Universitatea Ege, unde și-a continuat studiile de masterat în domeniul locuințelor sociale. Până în 1984, și-a continuat pregătirea post-academică prin relația de master-ucenic și după 1986, a plecat în excursii pentru a-și spori cunoștințele și maniera. De atunci a continuat să practice arhitectura lucrând cu diferite birouri.
A fost nominalizat și a primit premii de arhitectură atât în ​​Turcia, cât și în străinătate. În 2004 a fost publicată Düșler Düșünceler İșler [Dreams, Thoughts, Works] și în 2015 O carte despre o clădire. Pe lângă activitatea sa la NSMH, el continuă să predea în diverse școli de arhitectură din Turcia. Este membru fondator și instructor de studio în programul MArch în proiectare arhitecturală de la Universitatea Bilgi. Școlile de vară, conferințele, juriile și atelierele pentru studenții la arhitectură reprezintă o parte importantă a implicării sale în educația arhitecturală. Lucrările sale includ, de asemenea, texte, interviuri, expoziții și publicații despre arhitectură.

Ante Vrban is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe.

Ante Vrban

Croatia

Absolvent al Facultății de Arhitectură din Zagreb, a început să lucreze la vârsta de 19 ani. Astăzi, cu peste 300 de proiecte de lux dezvoltate în întreaga lume, s-a dovedit a fi un arhitect premiat la nivel internațional. În 2020, el este arhitectul principal al pavilionului croat de la Expo Dubai, alături de alte câteva proiecte de lux în următorii doi ani, care sunt rezervate în avans în programul său.
Se știe că proiectele sale au „atmosfera AV”, făcând referire la lumină și reflexii legate de natură și împrejurimi. Foarte implicat la nivel global în sursele alternative naturale de energie, solare, eoliene ... pe care le încorporează în proiectele sale. Moto-ul său este întotdeauna: „trebuie să fim uniți cu natura și să fim conștienți de schimbările climatice de pe planeta noastră”.

Adrian-Emilian Zerva is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe.

Adrian-Emilian Zerva

Romania

A absolvit  Universitatea de Arhitectură „ION MINCU”, București, Licență de masterat în arhitectură și urbanism.

Experienta profesionala :
- 2016 Membru al juriului –Bienale of Architecture - UAR - Residential
- 2018 Curator al Bienalei de Arhitectură UAR - Rezidențiale
- 2019 membru al juriului competiția anuală Arhitectură OAR București
- 2019 membru al juriului pentru Expomondial Dubai 2020 - Participare românească
- Coautor la peste 50 de proiecte realizate, printre care clădire pentru birouri, comerț, case unifamiliale
- Membru al delegației UAR într-o mare REABILITARE A CENTRELOR URBANE din Helsinki, Finlanda, Grecia și Olanda.