Ionit
star_border

Cum să creați un climat interior sănătos pentru familia dvs.

Ne petrecem aproximativ 90% din viața noastră în interior și respirăm 11.500 de litri de aer în fiecare zi. Calitatea aerului interior aduce astfel o contribuție enormă la sănătatea și bunăstarea noastră.
 
Ionit este singurul sistem funcțional de acoperire a pereților care mărește concentrația ionilor de aer natural în spațiile interioare chiar și în straturi subțiri și, în același timp, reglează în mod activ umiditatea din aerul camerei. Ionit curăță aerul de polen și praf fin și astfel crește bunăstarea în încăperi închise.

Producerea ionilor de aer și egalizarea umidității camerei

Sistemul Baumit Ionit constă în esență în două nivele: gletul și vopseaua.

Vopseaua de interior IonitColor creează ioni de aer, natural, cu ajutorul mineralelor funcționale din compoziția sa. 

IonitFino și IonitFinish sunt singuriele gleturi în strat subțire care pot regla umiditatea aerului.

Materialele de gletuire si chituire a plăcilor de gips carton sau a altor suprafețe minerale, Baumit IonitFino și IonitFinish ajută la menținerea umidității la un nivel echilibrat și la reglarea 

numărului de molecule de apă din aerul din cameră. IonitColor pe bază de silicat activează aceste molecule de apă și creează ioni de aer natural.

Funcționalitatea

Funcția de reglare a umidității Baumit IonitFinish sau IonitFino

Ionizarea aerului din încăperi cu Baumit IonitColor

Ionii - magnetul de praf

Masele de șpaclu IonitFinish sau IonitFino reglează cantitatea de molecule de apă în aerul din cameră

Vopseaua de perete Baumit IonitColor activează moleculele și generează ioni naturali în aerul din cameră...

...Ionii eliberați atrag praful fin (polenul, praful din casă etc.) aflat în aerul din încăpere...

Efect de durată

...Particulele comprimate în elemente mai grele se depun imediat pe pardoseală și pot fi îndepărtate. Acest efect se menține pe durată îndelungată.

Sistemul Ionit

IonitColor


IonitFinish


IonitFino


 • Vopsea de interior minerală, de înaltă calitate, pentru pereți și tavane
 • Crește numărul de ioni de aer din interior
 • În 65 de nuanțe de culoare din paletarul Baumit Life și un alb suplimentar (0010 Whitney)
 • Mineral, fără substanțe nocive și cu emisii reduse
 • Certificat ecologic, fără solvenți și plastifianți
 • Reglează activ umiditatea
 • Gata de folosire
 • Ideal pentru acoperirea suprafețelor mari în interior
 • Potrivit pentru: gips-carton, ipsos și beton
 • Recomandat pentru construcții noi și renovări
 • Pentru prelucrare manuală și pulverizare airless
 • Reglează activ umiditatea
 • Potrivit pentru acoperirea suprafețelor mari în interior
 • Potrivit pentru: gips-carton, ipsos și beton
 • Recomandat pentru construcții noi și renovări
 • Lucrabilitate foarte bună
 • Proprietăți bune de uscare (întărire hidraulică)

Rezultatele măsurătorilor

Eliberarea ionilor

Creșterea ionilor de aer a fost măsurată și la Institutul Fraunhofer. S-a putut observa în mod clar aici că sistemul Ionit a crescut semnificativ numărul de ioni de aer în comparație cu o vopsea de dispersie interioară convențională. Suma ionilor pe cm³ s-a situat la aproximativ 3.600, ceea ce reprezintă aproximativ același număr care poate fi gasit în aerul de munte.

Reducerea polenului

Într-un studiu realizat de Institutul Fraunhofer, aerul din două camere de testare a fost îmbogățit cu o concentrație mare de polen de mesteacăn. În sala de testare acoperită cu IonitColor, concentrația de polen scăzuse considerabil, deoarece după aproximativ 20 de minute mai mult de 90% din polen a fost aglomerat și s-a așezat pe podea. În comparație, în camera vopsită cu o vopsea de dispersie standard interioară, jumătate din polen putea fi încă detectat în aer.

Aplicabilitatea

Trebuie luate în considerare câteva instrucțiuni de aplicare, astfel încât sistemul Baumit Ionit să ofere efectul ideal. Poate fi utilizat pe aproape toate suprafețele obișnuite, atâta timp cât sunt uscate, curate și stabile. Acest lucru se aplică atât clădirilor noi, cât și renovărilor.

Sistemul Baumit Ionit este recomandat pentru aplicare pe următoarele suprafețe din interior

Panouri de construcție uscate, cum ar fi panouri de gips-carton și fibre de ciment, beton și tencuială interioară cu și fără vopsea. Substratul trebuie să fie uscat, fără îngheț, fără praf, fără hidrofug, fără eflorescență, portant și fără părți libere. Amorsarea plăcilor din fibră de gips și a suprafețelor din beton nu este de obicei necesară. Se recomandă pretratarea cu Baumit MultiPrimer (1: 5) pe suporturi sau vopsele absorbante din ipsos.

Gletuirea cu Baumit IonitFinish sau Baumit IonitFino

Pentru a regla în mod ideal umiditatea din interior, este necesară o grosime minimă a stratului de 1,5 mm. Acest lucru se realizează de obicei prin acoperirea cu Baumit IonitFinish ​​sau Baumit IonitFino în două straturi.

În cazul suprafețelor de gips-carton brut sau a suprafețelor din beton, îmbinările trebuie acoperite în conformitate cu instrucțiunile producătorului plăcii. De obicei, Baumit FinoBello poate fi utilizat pentru aceasta.

Acoperire finală cu Baumit IonitColor

Baumit IonitColor se aplică prin periere sau rulare și poate fi, de asemenea, pulverizat economic cu un dispozitiv airless. Funcționalitatea optimă se realizează cu un strat dublu. Timpul de uscare este de 4-6 ore, în funcție de suprafața și temperatura aerului.

Condițiile ideale de uscare sunt o temperatură a camerei de 20 ° C cu 65% umiditate relativă; timpul de uscare se schimbă corespunzător la o temperatură mai scăzută sau umiditate mai mare.

Substraturi, grunduire și aplicare

Revitalizarea tencuielii vechi


Strat subțire pe gips-carton


Beton