Find the perfect color for your facade
Get the appPetrecem aproximativ 90 % din viețile noastre în încăperi închise. Prin urmare, calitatea aerului interior este fundamentală pentru confortul, sănătatea și calitatea vieții noastre. Climatul interior este afectat nu doar de temperatura aerului și suprafețe, umiditate, flux de aer, ci și de materialele de construcții.
Omul consumă zilnic aproximativ 13,5 kg de aer de interior și 1,5 kg de aer proaspăt, motiv pentru care aerul este principala noastră hrană, iar calitatea sa este importantă pentru sănătatea noastră. Acesta este motivul pentru care aerul curat și proaspăt din interior nu trebuie considerat ca fiind de la sine înțeles.
Timpul petrecut într-un aer prea uscat deshidratează membrana mucoasă, stârnind un sentiment de ochi uscați. O membrană mucoasă uscată poate fi ușor atacată de bacterii, dând astfel startul unui proces inflamator, răceli sau sângerări nazale. La un nivel de umiditate de 30 % și mai puțin, suntem mai predispuși la afecțiuni infecțioase. De aceea, menținerea unei umidități optime și ventilări corespunzătoare sunt inevitabile pentru un climat sănătos.
Umiditatea adecvată în interior ajută la menținerea confortului de trai, împiedicând dezvoltarea mucegaiului sau diferitelor afecțiuni. Cauza unei umidități ridicate ar putea fi noile lucrări care nu s-au uscat suficient, pătrunderea apei prin fisurile structurale, dar și drenarea insuficientă a umidității din interior ca urmare a încălzirii sau ventilării necorespunzătoare. Pe durata prezenței concomitente în interior, o familie formată din 4 membrii produce în jur de 20 de litri de apă. Este important să păstrați umiditatea optimă în interior, în special între 40 și 60 %.
More on the topic
Baumit Klima internal plasters and scratches optimally regulate moisture in the interior, absorbing odor and harmful substances.
Aflați mai multeYoda a fost un Maestru Jedi legendar și mai puternic decât majoritatea, în privința legăturii sale cu Forța. Acesta a pregătit Jedi timp de mai bine de 800 de..
Mai multParcul de Cercetare Viva compară materiale de construcții și examinează impactul acestora asupra locuitorilor casei.
Aflați mai multeSecțiunea Healthy Living (O viață sănătoasă) conține informații interesante despre calitatea locuinței noastre. Aceste informații utile vă pot ajuta să creați..
Aflați mai multeFiecare persoană simte căldura confortabilă în condiții diferite. Unora le plac camerele răcoroase, alții se simt mai confortabil într-un mediu mai cald. Chiar dacă ar trebui să aderăm la anumite principii. Se recomandă o temperatură mai mare, de până la 23 °C, pentru spațiile de locuit și băi, și o temperatură de până la 18 °C, pentru încăperile de dormit. Este, de asemenea, esențial să nu existe diferențe de temperatură prea mari între aerul interior și temperatura de pe suprafețele pereților sau în partea inferioară a camerei și la nivelul capului. Diferența nu trebuie să depășească 4 °C.
Ca și în cazul altor substanțe, Aerul constă în molecule separate. Moleculele pot avea ioni pozitivi sau negativi. Cu cât numărul de ioni negativi din aer este mai ridicat, cu atât aerul este mai proaspăt. Aerul astfel îmbogățit susține oxigenul din sânge, îmbunătățind funcțiile organelor printr-o mai bună ardere a nutrienților. Vă simțiți mai bine și mai activ. Conținutul ridicat de ioni buni din aer este ajutat de aerul proaspăt fără conținut de materii dăunătoare. Prin urmare, țineți cont de ventilarea corespunzătoare și frecventă, precum și de alegerea atentă a materialelor pentru interior.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Privacy Policy