Termoizolarea soclului
star_border

Izolația termică a soclului

O izolație termică adecvată depinde și de detaliile bine-realizate. Unul dintre aceste detalii este o izolație termică corectă a unui soclu de clădire. 
Dacă sistemul de izolație termică cu contact (ETICS) se ridică până la nivelul terenului, este necesară utilizarea panourilor de izolație termică XPS din spumă polistirenică sau panouri de izolație termică EPS Perimeter, până la înălțimea minimă de 500 mm deasupra nivelului solului, ca urmare a capacității scăzute de absorbție. Ancorarea mecanică prin ancore de expansiune este necesară în permanență. 

Adeziv corespunzător

Substrat obișnuit: Pe substratul obișnuit, vom prinde panouri de izolație XPS sau Perimeter cu ajutorul șapei cu adeziv Baumit StarContact White, StarContact sau openContact.

Substrat din bitum: Folosiți adezivul Baumit SupraFix sau Baumit BituFix 2K.

Tencuială: Panourile de izolație XPS sau Perimeter se tencuiesc cu adezivul Baumit StarContact White, StarContact sau openContact.

Lepidlá na soklové izolačné dosky

Compoziția izolației termice a soclului

Skladba zateplenia sokla
  1. Substrat: În multe cazuri, substratul constă în izolație din bitum.

  2. Legătură: Baumit SupraFix, Baumit BituFix 2K

  3. Material izolator: Panouri de izolație a fațadelor XPS-P sau EPS Perimeter

  4. Strat de consolidare: tencuială cu adeziv Baumit StarContact White sau StarContact cu plasă din fibră de sticlă inserată Baumit StarTex

  5. Tencuială de fațade: Baumit StarTop, SilikonTop, MosaikTop, NanoporTop. În cazul aplicării pe tencuiala cu adeziv StarContact White, penetrarea nu este necesară. Dacă se utilizează StarContact, stratul va fi penetrat în prealabil cu ajutor Baumit PremiumPrimer sau UniPrimer.

  6. Protecție suplimentară împotriva apei: Vopsea gri impermeabilă Baumit FlexProtect

  7. Mulaj Baumit fixat în profilul soclului cu știft
  8. Bandă de izolație sau ciment flexibil cu posibilitate de ștergere
  9. Folie de protecție

Detalii ale soclului

În funcție de tipul construcției și arhitectură, soclul se poate realiza în mai multe modalități. Soclu înfundat, continuu, instalat pe o placă portantă – puteți găsi detalii tehnice pentru fiecare dintre acestea.

Produse Baumit