Sistem termoizolant Baumit open
star_border

Sistemul termoizolant Baumit open

Un rol important în asigurarea unui trai confortabil și a unui climat sănătos în locuință îl are izolația termică. Într-o casă corect izolată, avem o căldură plăcută pe durata iernii, casa este protejată de încălzire pe durata verii și există un ambient interior echilibrat pe parcursul anului, fără fluctuații majore.

  • Sistem de izolație termică cu permeabilitate ridicată
  • Climat interior optim pentru un stil de viață confortabil
  • Izolație pentru fiecare fațadă, clădire nouă și reconstrucție

Răcoare în permanență

Baumit open influențează pozitiv ambientul interior și aduce căldură pe durata iernii. Chiar și în cadrul unei case uscate și bine-construite, o familie de patru persoane produce până la 20 de litri de apă, pe zi, în condiții de funcționare normală a locuinței. Permeabilitatea ridicată la vapori a sistemului termoizolant Baumit open oferă un ajutor consistent în eliminarea acestei umidități de operare, fără pierderi de căldură nedorite. Sistemul prezintă aceeași permeabilitate la vapori precum o zidărie din cărămidă, formând astfel, împreună cu zidăria din cărămidă, o acoperire deschisă, omogenă și foarte difuză pentru casă și care transmite continuu vaporii de apă în exces, dinspre interior către exterior.

Nu vă faceți griji pentru izolarea clădirilor mai vechi

Ca urmare a proprietăților speciale ale adezivului Baumit openContact, este posibilă izolarea unor clădiri mai vechi cu conținut de sare și umezeală sporită în zidărie. După îndepărtarea umezelii și tencuielii deteriorate, după îndepărtarea cauzelor umezelii, hidroizolația suplimentară se poate realiza prin izolarea casei. Sistemul Baumit open îndepărtează continuu umezeala și toate sărurile din zidărie sunt depozitate în spațiul dintre zidărie și panoul de izolație. Cu izolația Baumit open, puteți izola și clădiri mai vechi, le puteți proteja împotriva condițiilor climatice nefavorabile și extinde durata de viață.

Soluția sistemului
Sistemul Baumit open constă în componente cu permeabilitate ridicată și compatibile reciproc, de înaltă calitate. 

Inima sistemului sunt panourile de izolație pentru fațade pe bază de polistiren. Permeabilitatea ridicată la vapori este asigurată printr-un sistem brevetat de găuri în materialul izolator, care asigură o drenare rapidă a vaporilor de apă din structură. Aerul prins în deschideri, în urma lipirii și acoperirii corespunzătoare, contribuie la o izolație termică eficientă. Astfel, polistirenul „perforat” izolează la fel de bine ca materialul izolator fără perforări, dar prezintă capacitatea de pătrundere multiplă pentru penetrarea acestuia de către vaporii de apă. Avantajul este prelucrarea sa simplă și un preț favorabil, comparativ cu panourile de izolație minerale.
Panourile de izolație gri Baumit open reflect cu absorbanți și reflectori cu infraroșu permit un efect de izolație îmbunătățit cu mai bine de 23%. 

Adezivul de culoare albă Baumit openContact este foarte flexibil și rezistent la apă. Are o lucrabilitate foarte bună. 

Tencuiala decorativă Baumit NanoporTop este extrem de eficientă în împiedicarea formării algelor și depunerii impurităților pe fațadă.

Componentele Sistemului

  1. Baza - zidărie nouă sau bază existentă
  2. Ancorare - diblurile Baumit StarTrack ofera multe avantaje: fără punți termice, fără urme vizibile, un singur tip pentru diverse grosimi ale stratului de masă de șpaclu.
  3. Adeziv - adezivul si masa de șpaclu alba Baumit openContact, este flexibilsi rezistent in timp.
  4. Plăci termoizolante - Baumit open Therm reflect
  5. Plasă din fibră de sticlă Premium - Baumit StarTex 
  6. Grund Premium - Baumit PremiumPrimer
  7. Tencuială decorativă - Baumit NanoporTop, tencuială decorativă cu efect de autocurățare