Renovarea unei fațade cu mucegai
star_border

Renovarea unei fațade cu alge

Chiar dacă fațada își îndeplinește funcția, polenizarea cu alge și ciuperci nu trebuie să existe. În cele ce urmează, vă vom arăta cum să scăpați de algele de pe o fațadă în 2 pași simpli.

De ce se formează alge pe fațade?

Algele sunt microorganisme care necesită lumină, nutrienți, temperatură obșnuită și apă – umiditate pentru a supraviețui. Formarea algelor și ciupercilor pe o fațadă este, în principal, influențată de apă și umezeală. Acestea includ umiditatea din aer, ploaie densă și grea, umezeala care se ridică din tencuială, deficiențe la construcție (scurgeri) și apă condensată. 
Fațadele localizate în aproprierea pădurilor, vegetației dense, cursurilor de apă, lacurilor sau în văi și terenuri joase cu lumină redusă sunt, de asemenea, mai expuse. În aceste situații, este necesar să luați în considerare arhitectura și orientarea obiectivului, și alegerea corectă a tencuielii sau sistemului de izolație termică, inclusiv tratarea suprafețelor. 
Fațada se va trata în mod regulat (spălare, verificare elemente de țevărie, vopsire etc.). Dar ce putem face dacă fațada noastră este încă contaminată cu alge?

Doi pași pentru o fațadă nouă

Înainte de a aplica o finisare nouă suprafeței, aplicați un strat special de Baumit FungoFluid pe tencuială și apoi, aplicați un strat nou de vopsea de calitate superioară pentru fațade.

Pasul 1

Riasy na fasáde

Aplicați stratul special de acoperire Baumit FungoFluid pe tencuială, lăsați să lucreze și curățați fațada.

Pasul 2

Nová fasádna farba

În final, aplicați un nou strat de vopsea pentru fațade, Baumit NanoporColor sau StarColor, ideal pentru alge mai rezistente.

Instrucțiuni de lucru pas-cu-pas

1. De ce anume vom avea nevoie?

Ako odstrániť riasy na fasáde

Vom avea nevoie de o soluție specială Baumit FungoFluid, un pulverizator sau perie de vopsea, o perie dură pentru liant, un recipient, o rolă pentru fațade sau echipament de vopsire mecanică.
Vom verifica fațada și dacă aceasta prezintă alte deficiențe (tencuială lipsă sau în descompunere etc.), este necesară îndepărtarea acestora:  A se vedea: Pregătirea tencuielii

2. Aplicarea produsului

Nanesenie roztoku proti riasam

Aplicați produsului antifungic Baumit FungoFluid pe o fațadă murdară cu ajutorul unui pulverizator, role sau perie de vopsea, și lăsați produsul să lucreze timp de cel puțin 12 ore. Acest pas este important pentru a împiedica eliberea microorganismelor vii în mediul conjurător în timpul pașilor următori și unde aceștia ar putea polua fațada deja tratată.

3. Curățarea fațadei

Odstránenie rias z fasády

Îndepărtați mecanic impuritățile și microorganismele de pe suprafață și curățați în profunzime fațada cu apă sub presiune. Eliminați deșeurile.

4. Aplicarea produsului

Zariasená fasáda

Permiteți uscarea suprafeței fațadei și aplicați produsul antifungic Baumit FungoFluid pe tencuială de 1-2 ori.

5. Noul strat de vopsea pentru fațade

Nová fasádna farba

Aplicăm două straturi de vopsea de calitate superioară pentru fațade pe fațada curată. Primul strat se aplică diluat cu 10 - 15% apă. După o pauză de minim 12 ore, aplicăm 1 până la 2 straturi de vopsea pentru fațade, după caz. Se va lăsa o fereastră de minim 4 ore între fiecare strat de acoperire.

6. Pulverizarea vopselei pe fațadă

Striekanie fasádnej farby

Vopseaua pentru fațade Baumit se poate aplica și folosind pulverizarea fără aer. Permite aplicarea rapidă și uniformă a vopselei pentru fațade într-un interval de timp scurt, pe suprafața uniforme de dimensiuni mari.

Produse Baumit

Video pentru instrucțiuni