Sistem complet pentru placaje perfecte
star_border

Baumit Baumacol – sistem de legare, strunjire și pardosire cu plăci de ceramică

Suportul

O aplacare reușită este condiționată de o suprafață portantă uscată, curată și suficient de plană, cum ar fi, spre exemplu, betonul, betonul poros, tencuielile uscate etc.

Lepenie obkladov a dlažby

Pardoseli

O pardoseala neuniforma necesită nivelare în avans. Spre exemplu, cu ajutorul șapelor autonivelante Baumit Nivello. Dacă este necesară realizarea unui strat înclinat, se poate utiliza Baumit FlexBeton.

Pereți

În cazul pereților neuniformi se poate folosi o masă de nivelare, cum ar fi Baumit FinePutz . Fisurile mai mari se pot umple cu ajutorul materialului cu uscare rapidă Baumit FlexSpeed.

Amorsă de contact

Bazele cu absorbție mare pot reduce semnificativ nivelul de lipire al adezivilor. O amorsă de contact adecvată va forma o suprafață suficient de dură și se va asigura că umiditatea adezivului va asigura o lipire optimă. 
Folosiți amorsa de contact Baumit Grund pentru suporturi absorbante și Baumit SuperGrund pentru suporturi neabsorbante.

Hidroizolație – nicio urmă de umiditate

Locațiile expuse la apă în mod direct, în încăperi cu climat umede (de ex., dușuri, cabine de duș, lavabouri, bazine de înot) trebuie să fie hidroizolate. Hidorizolația Baumit Baumacol Protect a fost creată special pentru izolarea teraselor, balcoanelor și zonelor din exterior, precum și izolarea dușurilor și băilor de interior. Hidorizolația Baumit Baumacol Proof a fost creată pentru hidroizolare la interior. 
Pentru etanșarea perfectă a marginilor și unghiurilor există benzile de etanșare flexibile, precum și componente pentru etanșarea flexibilă a gurilor de scurgere și penetrărilor armăturilor.

Lepidlá na obklady a dlažby

Adezivi – găsirea soluției potrivite

Placarea ceramică a pereților în mai multe culori, modele și materiale nu vă va limita creativitatea sub nicio formă. Totuși, este important să alegeți tipul corect de adeziv pentru a vă garanta stabilitate și frumusețe pentru mulți ani.

În cadrul sistemului Baumit Baumacol, veți putea găsi tipul corect de adeziv pentru fiecare aplicare – de la adezivul standard Baumit Baumacol Basic, adezivul cu flexibilitate ridicată Baumit Baumacol FlexTop și până la adezivul  special pentru lipirea marmurei Baumit Baumacol FlexMarmor.

Chituire – culori la modă

Škárovanie obkladu

Chituirea joacă un rol deosebit de important. Conectează componentele individuale ale placării, asigură protecția zonei împotriva umezelii, și nu în ultimul rând, oferă o imagine estetică generală a lucrării. 
Baumit Baumacol PremiumFuge oferă 24 de nuanțe de culori. Materialul de chituire este flexibil, impermeabil, cu tratament anti-mucegai și pentru respingerea impurităților. Pentru locurile speciale  se va folosi Baumit Baumacol Silikon .