Cum să alegeți culoarea ideală a fațadei?
star_border

Cum să alegeți culoarea ideală a fațadei?

Începeți cu alegerea culorii principale a fațadei, după care căutați culori suplimentare. Puteți găsi inspirație oriunde. Este destul să vă opriți și să priviți în jur. Selecția de culori este afectată nu doar de peisaj, dar și de culoarea acoperișului, ferestrelor și jgheaburilor.

Sfaturile noastre

  • Căutați nuanțele prezente în mod natural în peisajul dumneavoastră.
  • Evitați nuanțe prea strălucitoare și vii. Dacă nu corespund cu funcția clădirii, apariția lor pe fațadă ar crea confuzie.
  • Culorile pe o suprafață extinsă din exterior arată, de obicei, mai deschise decât pe o suprafață de mici dimensiuni. Fenomenul este provocat de mai mulți factori, cum ar fi lumina, dimensiunea sau suprafața.

Puteți alege culori suplimentare din aceeași gamă. Nuanțele din aceeași gamă vor arăta mereu foarte stilate și armonioase. Dacă sunteți din rândul celor curajoși și doriți să iluminați fațada, folosiți nuanțe întunecate și adânci. Permiteți-le să apară în detaliu și în zone mai mici.

Nuanțe de culoare

Culorile sunt împărțite în 8 grupe de bază, de la nuanțe de alb, către galben, maro, roșu și până la o grupă specială de nuanțe neutre. Doar nuanțele neutre reprezintă baza perfectă pentru culoarea principală a fațadei. Acestea oferă fațadei lumină și aspect natural.

Inspirații

Dacă imaginea culorii casei dumneavoastră se ascunde în spatele cuvintelor preferate, cum ar fi fildeșul, ciocolatiul, vanilia, nisipul, alegeți modul de inspirație. În spatele fiecărei culori preferate, veți descoperi 4 variante de nuanțe, dar și combinațiile de culori recomandate.

Tendințe

Preferați sfaturile venite din partea unui arhitect? Vizitați Tendințele și selectația nuanța dumneavoastră de culoare în funcție de tipul de arhitectură propusă de către domnișoara arhitectă Silvia Cejpekova. La combinarea culorilor, puteți fi creativ dând dovadă de încrederea în sine specifică unui profesionist. Toate culorile, materialele și accesoriile din cadrul unei singure palete au fost propuse pentru a-și păstra armonia reciprocă.

Psihologie

Sau vă place să filozofați? Expertul de culoare, artă și design, prof. Axel Venn din Berlin, se va ocupa de 8 subiecte psihologice legate de culori. Culorile proaspete și la modă sunt atractive pentru orașe. Fațadele sunt cei mai buni povestitori. Oferă caracter colonadelor și străzilor. Alegeți o nuanță de culoare pentru casa dumneavoastră.

Useful aids for better selection of façade

Fasádne štúdio
Studio cu fațadă

Ștucuri de culoare pe mostre reale. Se vor folosi pe pereți comparativi sau în exterior, la lumina zilei. Verificați culoarea din diferite perspective...

MAI MULTE
Farebná vizualizácia fasády
Proiectarea culoarei fațadei

Designerii noștri vor dezvolta pentru dumneavoastră una sau două perspective în modele de trei culori. Este suficient să realizați o fotografie de bună...

MAI MULTE
Fasádne vzorky omietok
Mostre trimise direct către locuința dumneavoastră

Decideți correct. Comandați mostre pregătite de ștucuri de fațade pe plăci. Acasă, apropiați-le de fațada sau ferestrele dumneavoastră și imaginați-vă...

Comandați monstre
Štruktúry pre fasádu
Structură

Fațada nu ține doar de culoare, ci și de structură. Alegeți dintre structuri obișnuite, sau dați frâu liber imaginației dumneavoastră pentru a obține ...

Mai multe

Imaginați-vă!

Câte culori identificați? Le cunoașteți pe toate? Observarea culorilor reprezintă capacitatea ochiului uman de a percepe o reflecție a luminii de pe o anumită suprafață. Există o serie de alți factori, cum ar fi sursa de lumină, unghiul de observație, dimensiunea zonei, structura suprafeței, peisajul, care pot face să percepem „aceeași” culoare în mod diferit. Tocmai din acest motiv, realizați selecția finală a culorii pentru casa dumneavoastră, și imaginați-vă.