Varul: tradițional, sănătos și ecologic
star_border

Varul: tradițional, sănătos și ecologic

Tencuielile de var-ciment sunt întotdeauna o alegere bună. Nu puteți da greș – indiferent de mediu sau fundație. Tencuielile de var-ciment sunt potrivite oricărui mediu. Trebuie doar să vă asigurați că reușiți să obțineți compoziția corectă a sistemului de tencuială.

  • Pentru aplicare manuală sau mecanică
  • Rezistent la efectele umezelii
  • Soluție universală dovedită în timp

Potrivit pentru orice mediu

Vnútorné vápennocementové omietky

Tencuielile de var-ciment sunt recunoscute pentru rezistența ridicată și sunt potrivite pentru oricare mediu. Aceasta include toate spațiile de locuit, de la bucătării la băi, încăperi cu umezeală sporită, localuri și garaje. Sunt potrivite și dedesubtul pardoselii de ceramică.


Tencuieli de var-ciment aplicate mecanic

Tencuielile de interior de var-ciment sunt prima alegere pentru orice interior, având în plus garanția unei aplicări mecanice facile și rapide. Un alt avantaj este rezistența acestora la umezeală. Suprafața tencuielii este netezită fin și este ușor de vopsit folosind o vopsea de interior. Tencuiala turnată dur se poate acoperi cu plăci ceramice. 
Pe zidărie nouă și pentru grosimi ale tencuielii de până la 25mm sau max. 30 mm, se poate utiliza Baumit MPI 25 sau MPI 25 L. Baumit MPI 25 L este o tencuială ușoară, ideală pentru tencuirea zidăriei și cu excelente proprietăți de izolație termică. Pentru betonul poros, se poate utiliza și tencuiala Baumit Lime în strat subțire. Pentru reconstrucția vechilor clădiri și pentru o grosime ma mare, tencuiala ideală este tencuiala Baumit Core aplicată mecanic. Este totuși necesară aplicarea unei tencuieli cu finisare dură peste această tencuială.

Tencuieli de var-ciment aplicate manual

Tencuielile aplicate manual sunt încă preferate de susținătorii unei arte precise. Ideale pentru reconstrucție și spații mai mici. Tencuielile de calitate cu o structură tradițională și plăcută a suprafeței contribuie la un sentiment plăcut în fiecare interior al casei. 
Baumit MVR Uni este o tencuială cu strat unic, cu structură plăcută cu granulă fină – dimensiunea granulei de 1 mm. Tencuiala Baumit Core este potrivită, în principal, pentru reconstrucția clădirilor mai vechi. Este totuși necesară aplicarea unei tencuieli cu finisare dură peste această tencuială. Tencuiala de vac-ciment Baumit este potrivită în principal pentru blocuri din beton poros și turnate cu precizie.